Slučaj Belivuk: Uskoro proširenje istrage

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 14:53

Slučaj Belivuk: Uskoro proširenje istrage

Tužilaštvo za organizovani kriminal uskoro će proširiiti istragu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za još neka ubistva

To je potvrđeno u toj instituciji.

To međutim neće biti, kako to pojeidni mediji nagađaju, ubistva jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz Ljubomira Markovića Kiće, kao i navodnog pripadnika bande Pink Panter Aleksandra Šarca, navodi Tanjug. Za koja ubistva, i protiv kojih izvršilaca će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se istraga proširiti, tužilaštvo zasad ne otkriva. Ova grupa se već tereti za pet ubistava, koja se na teret stavljaju 11-orici optuženih, među kojima su Belivuk i Miljković. Takođe, Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa grčkom policijom proverava povezanost ove grupe sa ubistvima sa likvidacijama dvojice navodnih pripadnika "škaljarskog klana" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Protiv ukupno 30 optuženih, optužnica je podignuta 30. jula i sada se nalazi u sudu koji treba da odluči da li će je potvrditi. Nakon okončanja proširene istrage, mogla bi da usledi nova optužnica, ili proširenje optužnice. Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića optužnicom je na teret stavljeno zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje đurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đordević. Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on. Vladimir Dimitrijević i Vojislav đorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi". Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije “Skaj”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.