Slovenija: Nova paravojska - Kranjska grada

Izvor: Mondo, 17.Sep.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Nova paravojska - "Kranjska grada"

Nakon što su se na internetu pojavile fotografije nove paravojne formacije pod imenom "Kranjska garda", slovenačka policija pokrenula je istragu, javlja STA.

Foto: AP Photo

Fotografije su objavljene na Facebooku nekoliko dana nakon što je lider tzv. "Štajerske garde" Andrej Šiško uhapšen pod optužbom da narušio slovenački Ustav.

One, navodno, prikazuju vežbu "Kranjske straže" održane 4. septembra - dan nakon što je javnosti postala poznata >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Štajerska garda".

STA navodi da za sada nema informacija o mogućoj saradnji dve garde, ali je Šiško ranije izjavio da ima za cilj da formira paravojne formacije širom Slovenije, po ugledu na svoju, "Štajersku gardu".

Slovenija: Spremaju se za rat sa muslimanima!?

Facebook stranica na kojoj su objavljene fotografije nekoliko naoružanih pojedinaca, kao i još nekoliko osoba u zelenoj odori, bez oružja, više nije dostupna.

Nacionalistički nastrojen političar Andrej Šiško potvrdio je postojanje ove grupe, koju je opisao kao gardu regiona Štajerska, na severoistoku zemlje.

Šiško, koji je osvojio oko dva odsto glasova na prošlogodišnjim predsedničkim izborima, poznat je po svojim nacionalističkim i antiimigrantskim stavovima, a njegova partija Pokret ujedinjene Slovenije nije uspela da uđe u parlament na junskim izborima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA PARAVOJNA FORMACIJA Slovenačka policija istražuje "Kranjsku gardu"

Izvor: Blic, 17.Sep.2018

Nakon što su se na internetu pojavile fotografije nove paravojne formacije pod imenom "Kranjska garda", slovenačka policija pokrenula je istragu, javlja STA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.