Slovenija: Posle Štajerske garde oglasila se i Kranjska garda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Posle "Štajerske garde" oglasila se i "Kranjska garda"

Nakon što su se na internetu pojavile fotografije nove paravojne formacije pod imenom "Kranjska garda", slovenačka policija pokrenula je istragu, javlja STA.

Fotografije su objavljene na Fejsbuku nekoliko dana nakon što je lider tzv. "Štajerske garde" Andrej Šiško uhapšen pod optužbom da je narušio slovenački Ustav.

One, navodno, prikazuju vežbu "Kranjske straže" održane 4. septembra - dan nakon što je javnosti postala poznata "Štajerska garda".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
STA navodi da za sada nema informacija o mogućoj saradnji dve garde, ali je Šiško ranije izjavio da ima za cilj da formira paravojne formacije širom Slovenije, po ugledu na svoju, "Štajersku gardu".

Fejsbuk stranica na kojoj su objavljene fotografije nekoliko naoružanih pojedinaca, kao i još nekoliko osoba u zelenoj odori, bez oružja, više nije dostupna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nova desničarska grupa u SLO, policija pokrenula istragu

Izvor: B92, 17.Sep.2018

Nakon što su se na internetu pojavile fotografije nove paravojne formacije pod imenom "Kranjska garda", slovenačka policija pokrenula je istragu, javlja STA...Fotografije su objavljene na Fejsbuku nekoliko dana nakon što je lider tzv. "Štajerske garde" Andrej Šiško uhapšen pod optužbom da narušio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.