Slovački desničari se popeli na pogrešnu planinu

Izvor: B92, 10.Jul.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački desničari se popeli na pogrešnu planinu

Bratislava -- Aktivisti slovačke desničarske Narodne partije izazvali su talas podsmeha pošto su se, u želji da odaju počast pokretačima stranke, popeli na pogrešnu planinu.

Lider stranke "Naša Slovačka" Marijan Kotleba se sa nekolicinom pristalica popeo na vrh planine i fotografiju postavio na Fejsbuk, navodeći da na taj način nastavljaju tradiciju nastalu sredinom 19. veka.

Slovaci su na društvenim mrežama brzo reagovali navodeći da su se desničari popeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na potpuno pogrešnu planinu sličnog imena Krivan, ali se nalazi u Tatrama, desetinama kilometara udaljenom od Velikog Krivana.

"Tradicija nacionalnog planinarenja, nastala 16. avgusta 1841. godine", navela je Narodna partija Naša Slovačka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.