Sledeća godina natoplija u istoriji

Izvor: Večernje novosti, 24.Dec.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeća godina natoplija u istoriji

Predviđa se da će globalne temperature u 2013. godini biti 0,57°C više od proseka zbog čega će iduća godina biti najtoplija otkako se meri temperatura i klimatske promene, piše britasnki „The Guardian“.Prognoza se temelji na istraživanju i podacima sa Univerziteta East Anglia, NASA-inog Goddard Institute of Space Studies i američka administracija za okeane i atmosferu. 'Rastuće temperature posledica su promene globalne klime i povećanih efekta staklenika', rekao je klimatolog Dave >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Britton.Viši prosek globalnih temperatura ne znači nužno da će se otopljenje osetiti u svim delovima sveta. Promena klima će imati drugačije efekte na različite regije. Inače, prema podacima Svetske meteorološke organizacije jedanaest od 12 najtoplijih godina u istoriji su one od 2001. godine do danas.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Očekuje nas najtoplije leto ikada

Izvor: Akter, 24.Dec.2012

Globalne temperature u 2013. godini biće za 0,57 stepeni više od proseka, što znači da će predstojeća godina biti najtoplija otkako se meri temperatura

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.