Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština RS: Nema rasprave o cijeni struje

BANJALUKA - Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu prihvatili da na posebnoj sjednici bude razmatrana informacija o poslovanju Mješovitog holdinga "Elektroprivreda Republike Srpske" u vezi sa odlukom o povećanju cijena električne energije, sa prijedlogom zaključaka, javio je novinar ''Nezavisnih''.

Za predloženi dnevni red glasao je 31 poslanik, šest je bilo protiv, a 39 uzdržano.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović okončao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ovu posebnu skupštinsku sjednicu, koju su ranije zatražili poslanici opozicije.

Dragan Čavić iz NDP-a, Branislav Borenović iz PDP-a i Milanko Mihajlica iz SRS-a, su na pres konferenciji nakon odluke o neusvajanju dnevnog reda izrazili razočarenje što se, kako su istakli, vladajuća koalicija nije usudila da se raspravlja o poslovanju tog preduzeća.

Istakli su da postoji bojazan da je namjera vlasti u RS da privatizuju ''Elektroprivredu''. Dodali su da će organizovati proteste građana ako se vlast odluči na povećanje cijene elekrrične energije.

U 11 časova nastavlja se rad skupštine, a na dnevnom redu će biti posebna sjednica o referendumu.

U Narodnu skupštinu uskoro treba da stigne i Milorad Dodik, predsjednik RS, koji bi trebalo da narodnim poslanicima predstavi svoj prijedlog za raspisivanjem referenduma.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a je rekao da će opozicija imati svoj stav o referendumu, ali da prvo žele da čuju Dodikovo obrazloženje.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi na posebnoj sjednici da reaktivira odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine Srpske na kojoj bi trebalo da bude reaktivirana odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH Kolegijum je zakazao 7. jula.

Referendumsko pitanje trebalo bi da glasi "Da li podržavate neustavno i neovlašteno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je 2. jula zahtjev Narodnoj skupštini Srpske da na posebnoj sjednici razmatra donošenje, odnosno reaktiviranje, odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.