Izvor: Southeast European Times, 22.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Beograda izabrala svog predsednika

22/07/2008

BEOGRAD, Srbija -- Gradska skupština u prestonici izabrala je u ponedeljak (21. jula) člana Demokratske stranke (DS) Branislava Belića za svog predsednika. Njega su podržali članovi Socijalističke partije Srbije (SPS), Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Liberalno demokratske partije (LDP). Predstavnici Srpske radikalne stranke i koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije napustili su sednicu.

Ranije istog dana SPS je konačno, posle višenedeljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << razgovora, pristala da formira novu vladajuću koaliciju u Beogradu. Koaliciju će činiti DS, G17 Plus, SPS i LDP, koja će imati znatnu kontrolu nad lokalnim parlamentom. Odmah nakon što su te stranke postigle dogovor, počele su spekulacije vezane za prebacivanje te formule na nacionalni nivo, što bi značilo reorganizaciju vlade kako bi se u nju uključio LDP. Međutim, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković odbacio je tu mogućnost, insistirajući na očuvanju sadašnje vladajuće koalicije.

U međuvremenu u ponedeljak, parlament je na dve nedelje odložio debatu o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, zbog snažnog protivljenja opozicije. Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je debata za sada prekinuta, u nadi da će vladajuća prozapadna koalicija i opozicija biti u stanju da postignu dogovor. (Blic, DPA, Tanjug, Beta, B92 - 21/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.