Školska godina produžena za pet dana

Izvor: Politika, 10.Feb.2012, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školska godina produžena za pet dana

BEOGRAD – Školska godina za đake u Srbiji biće produžena za pet dana da bi se nadoknadila nastava izgubljena zbog izuzetno loših vremenskih prilika, saopštio je danas ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Obradović je na Sednici Republičkog štaba za vanredne situacije rekao da ni naredne nedelje neće biti nastave. Od pet radnih dana dva, 15. i 16. februar, zvanični su državni praznici, a preostala tri izgubljena dana biće nadoknađena prema internim planovima škola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
„U 62 škole nema grejanja, u 22 nema struje, a negde su zaleđene instalacije. Očekujemo da će se ti problemi rešiti u narednoj nedelji”, kazao je Obradović.

Obustava nastave u svim školama u Srbiji odnosi se i na održavanje nastave u prirodi, ekskurzija, kao i organizaciju školskih takmičenja, izjavio je načelnik Prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

„Obustavljene su sve aktivnosti u nastavi i dodatne školske aktivnosti. To se odnosi i na organizovanje Dana škole”, rekao je Tmušić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, i fakulteti su održavanje ispitnih rokova odložili ili prilagodili potrebama studenata.

Prethodnim planom školskih aktivnosti bilo je predviđeno da se maturanti gimnazija raspuste 19. maja, a osmaci i učenici završnih razreda srednjih stručnih škola 26. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, drugo polugodište trebalo je da traje do 8. juna 2012. a za ostale srednjoškolce školska godina trebalo je da se završi 15. juna.

Beta

objavljeno: 10.02.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.