Sinod: Obustaviti sporove u Raško-prizrenskoj eparhiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinod: Obustaviti sporove u Raško-prizrenskoj eparhiji

BEOGRAD - Sinod Srpske pravoslavne crkve je na današnjoj sednici "jednodušno i jednoglasno" odlučio da se obustave svi sporovi u vezi sa nedavnim zbivanjima u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas Sinod.

Kako je saopšteno posle sednice koja je trajala više od četiri sata, Sinod SPC je odlučio i da se obustave sve odluke u vezi sa tim dešavanjima, kao i sve ono što "može ugroziti misiju Srpske pravoslavne crkve u celini, a posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Kosovu i Metohiji".

"Ključne odluke o ovim i drugim gorućim pitanjima doneće u dogledno vreme Sveti arhijerejski sabor SPC", saopšteno je iz SPC i navedeno da "episkop Artemije i njegovo sveštensvo i monaštvo i verni narod imaju solidarnost i podršku čitave naše crkve u svedočenju Hristove ljubavi istine mira i pravde i svakog dobra".

Na proširenoj sednici Sinoda SPC održanoj danas u Beogradu učestvovali su vladike Artemija i lipljanski Teodosija, kao i predstavnici Odbora Sabora za Kosovo i Metohiju. Saopštenje Sinoda (crkvene vlade) podeljeno je novinarima koji su čekali ishod sednice ispred Patrijaršije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.