Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinod Anglikanske crkve prihvatio žene biskupe

Sinod Anglikanske crkve prihvatio je danas ogromnom većinom da žene budu birane za biskupe. Ova novina bi mogla da stupi na snagu tokom naredne godine. Anglikanska crkva prihvatila je 1992. godine da žene mogu da postanu sveštenici i one danas čine jednu trećinu anglikanskog sveštenstva. Sestrinske crkve anglikanske zajednice u Australiji, na Novom Zelandu, u SAD i u Južnoj Africi već imaju žene biskupe, a takvu odluku je ove jeseni donela i Velška crkva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sinod Anglikanske crkve prihvatio žene biskupe

Izvor: B92, 20.Nov.2013

Sinod Anglikanske crkve prihvatio je danas ogromnom većinom da žene budu birane za biskupe. Taj predlog je prihvaćen sa 378 glasova za, osam protiv i 25 uzdržanih...Britanski premijer Dejvid Kameron je uoči glasanja podršku toj reformi..."Ja sam za žene biskupe i nadam se da će Engleska crkva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.