Sindikati prosvete nastavljaju štrajk

Izvor: Mondo, 22.Jan.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete nastavljaju štrajk

Pregovori sa Ministarstvom prosvete prekinuti su bez završenog teksta sporazuma, čijim bi se potpisivanjem stekli uslovi i za prekid štrajka, saopštila su četiri prosvetna sindikata i najavila da nastavljaju štrajk.

Foto: Beta, Emil Vaš

Zastalo je tamo gde je sve i počelo, kod novca. Sindikati očekuju da će se razgovori nastaviti jer se jedino za pregovaračkim stolom mogu rešavati problemi, piše u saopštenju.

Sindikati su saopštili da nastavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << štrajk i da rade na organizaciji "Svetosavske akademije pod vedrim nebom" na Trgu Republike, koja je zamišljena kao alternativa zvaničnoj ceremoniji koja će biti održana u isto vreme par metara dalje, u Narodnom pozorištu.

Saopštenje su potpisali predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i NSPRS "Nezavisnost".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.