Selaković: Vlada će odlučivati o opozivu ambasadora u Varšavi

Izvor: Beta, 19.Maj.2021, 23:16

Selaković: Vlada će odlučivati o opozivu ambasadora u Varšavi

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je večeras da će Vlada odlučivati o opozivu ambasadora u Varšavi Nikole Zurovca koji je bez konsultacija sa Beogradom potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici.Selaković je za Kurir rekao da je danas trebalo da bude u Poljskoj, ali da su dan ranije poljski zvaničnici počeli da mu otkazuju sastanke u Varšavi."Tada smo saznali da je razlog postupanje našeg ambasadora, koji je potpisao peticiju, nije sad važno o čemu, a smatra se da država stoji iza onoga što učini njen ambasador. On se nije konsultovao ni sa kim, a očekivala se ministarska poseta", kazao je Selaković.Naveo je da tu peticiju "nisu potpisale ni sve članice EU" i dodao da njegova poseta Varšavi nije otkazana, nego odložena."Moj potez je da ambasador bude pozvan na konsultacije, a vlada odlučuje o smeni. U diplomatiji svaka reč obavezuje. Poseta Poljskoj će biti ponovo organizovana u skorom roku", rekao je šef srpske diplomatije.Zurovac je potpisao pismo podrške LGBT zajednici sa još 40 ambasadora drugih zemalja, uglavnom članica EU, što je naišlo na negativnu reakciju konzervativnih vlasti Poljske.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Selaković: Ambasador se nije konsultovao ni sa kim, o opozivu odlučuje Vlada

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2021

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da će Vlada odlučivati o opozivu ambasadora u Varšavi Nikole Zurovca koji je bez konsultacija sa Beogradom potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.