Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Borba protiv korupcije nije jedna sudska odluka

Pitanje borbe protiv korupcije nije pitanje jedne sudske odluke, pitanje borbe protiv korupcije je borba koja traje svakog dana, na svakom mestu i u svakom segmentu našeg društva, poručio je danas ministar pravde Nikola Selaković nakon izrečene presude Marku Miškoviću.

Selaković je novinarima u Beogradu rekao da nema nameru, niti želju, niti ovlašćenje da komentariše pojedinačne sudske odluke.

“Borba protiv korupcije, koja je jedan od osnovnih načela i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ciljeva vlade SNS na čijem je čelu Aleksandar Vučić, nije pitanje jedne presude i sudske odluke, to je borba koja se vodi stalno, svakog dana i samo ta borba može da nas dovede do ostvarivanja evropskih standarda u oblasti vladavine prava”, napomenuo je Selaković.

Dodao je da je borba protiv korupcije sistemska borba, što znači da svaki deo sistema treba da funkciniše na kvalitetan i dobar način, da svako obavlja dobro posao, bilo da je u pitanju policija, tužilaštvo ili sud.

“U ove dve godine pokazali smo da zaista želimo nultu toleranciju prema korupciji, ona se pokazuje kroz delovanje svih delova sistema i to je nešto čemu niko više ne može da stane na put. Ono što obećavamo jeste da ćemo u budućnosti raditi vredno i marljivo, nastaviti sa tom borbom sve dok svako u Srbiji ne bude uveren da vladavina prava zaista postoji i da se zakon primenjuje jednako na sve, bez obzira na razlike među građanima”, rekao je ministar pravde.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.