Savez za Srbiju: Birači sada s nadom da može doći do promena

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju: Birači sada s nadom da može doći do promena

Osnivači Saveza za Srbiju ocenili su, povodom zvaničnog formiranja tog opozicionog bloka, da politička scena u Srbiji "više nije ista" i da sada "svi opozicioni birači imaju nadu da može doći do promena".

U zajedničkoj izjavi povodom današnje osnivačke skupštine Saveza za Srbiju, lideri tog opozicionog bloka su naveli da se nisu okupili samo da bi smenili vlast koju predvodi predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić već da bi "smenili politiku ponižavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svi građana Srbije".

"Zato smo prešli sa reči na dela i dogovorili se oko 30 programskih tačaka od čijeg sprovođenja zavisi normalan život svakog građanina. Borba protiv politike siromaštva koju sprovodi aktuelna vlast, slobodni izbori, nezavisni mediji, investiranje u domaću privredu, mere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, ispitivanje porekla imovine i pitanje Kosova i Metohije - tu nema mesta našim ideološkim razlikama. To daje nadu da u Srbiji može doći do promena", stoji u izjavi.

Zajedničku izjavu potpisali su bivši predsednik Demokratske stranke i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Dveri Boško Obradović, predsednici Zdrave Srbije i Levice Srbije, Milan Stamatović i Borko Stefanović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik pokreta "Otadžbina" Slaviša Ristić i predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović.

Osnivačka skupština Saveza za Srbiju biće održana danas u 17 časova u beogradskom centru Sava.

Lideri tog opozicionog bloka ranije su navodili da će odluke u savezu biti usvajane konsenzusom, da neće imati jednog predsednika, već predsedništvo u kome će biti predstavnici svih deset osnivača, a predsedavajući će se rotirati na svakih mesec dana po azbučnom redu imena članova predsedništva. Pored predsedištva funkcionisaće i posebno telo - Konferencija za Srbiju, koja će raditi kao konsultativni organ Saveza u kome će svi oni koji tom bloku kasnije pridruže, moći da pronađu svoje mesto.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.