Sastanak u Skupštini Vojvodine sutra bez LSV i NDS

Izvor: Press, 15.Sep.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak u Skupštini Vojvodine sutra bez LSV i NDS

To su Tanjugu potvrdili predsednik poslaničkog kluba LSV u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški i funkcioner NDS-a Ðura Vlaškalić.

Bogaroški je kazao da je predsednik LSV Nenad Čanak uputio pismo Pastoru u kome ga obaveštava da je ta stranka zainteresovana za razgovore i da joj je u interesu rešenje problema u Vojvodini, te da je na tu temu već obavila konsultacije sa svojim koalicionim partnerima.



"U pismu stoji da je LSV spremna da se odazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nekom drugom prilikom na taj sastanak koji će imati jasno definisan dnevni red", rekao je Bogaroški.

Na pitanje koji je razlog neprisustvovanja LSV sutrašnjim razgovorima, on je kratko odgovorio: "Sprečeni smo".

Funkcioner NDS-a je rekao da je razlog što predstavnika te stranke neće sutra biti na sastanku u Skupštini Vojvodine što je u istom terminu sednica Predsedništva NDS koja je, kako je objasnio, zakazana mnogo ranije nego što je Pastor zakazao taj sastanak.

Vlaškalić je kazao da je predsedniku pokrajinske skupštine NDS uputio pismo u kome ga obaveštava da je u interesu te stranke da se reše problemi u Vojvodini i da će na svaki način doprineti rešenju tih problema.

Iz Skupštine Vojvodine za 18 čašova zakazana je vanredna konferencija za novinare povodom otkazivanja prisustva NDS i LSV sutrašnjem sastanku.

Pastor je prošle sedmice uputio poziv liderima svih stranaka, koje imaju predstavnike u pokrajinskom parlamentu, za sastanak na kome će se razgovarati, kako je pojasnio, ili o formiranju koncentracione vlade ili o usaglašavanju oko nekoliko glavnih pitanja koja su najvažnija za Vojvodinu - zakona o nadležnostima i finansiranju, promeni ustavnog položaja Vojvodine i primeni izmenjenog Statuta.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.