Medojević: Šarić dao ponudu za KAP

Izvor: RTS, 11.Jan.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević: Šarić dao ponudu za KAP

Postoji velika verovatnoća da će novac narko-klana Darka Šarića biti opran kupovinom imovine "Kombinata aluminijuma Podgorica", kaže poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, prenose "Vijesti".

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da bi Agencija za nacionalnu bezbednost, Tužilaštvo i Agencija za pranje novca trebalo da kontrolišu poreklo novca kompanija koje su dostavile ponude za kupovinu imovine Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), jer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smatra da je to način da se "oper novac" narkoklana Darka Šarića.

Medojević je rekao da "postoji velika verovatnoća da će novac narko-klana Darka Šarića biti opran kupovinom imovine KAP", pišu Vijesti.

"Potrebno je da stečajni sudija pre nego što donese odluku konsultuje ANB i da traži bezbednosnu proveru svih investitora da bi se izbegla situacija da se najznačajniji privredni subjekt u Crnoj Gori preuzme parama organizovanog kriminala", rekao je Medojević.

Inače, za kupovinu KAP date su četiri ponude.

Kompanija "Uniprom" biznismena Veselina Pejovića ponudila je 28,5 miliona evra za svu imovinu KAP-a, osim za bazen crvenog mulja i deponije katodnog otpada.

Kompanija "Politropus Alternative", Ukrajinca Romana Denkoviča ponudila je 450.000 evra za deo imovine Kombinata.

"Get Sales LTD" London ponudio je ukupno 5.100 evra, ali obećavaju 700 miliona evra investicija.

Kompanija "Alemani trejd" iz Beograda ponudila je za deo imovine KAP-a 178.200 evra, odnosno za kupovinu 22 vagona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medojević: Šarić pere novac u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 11.Jan.2014

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da bi Agencija za nacionalnu bezbednost, Tužilaštvo i Agencija za pranje novca trebalo da kontrolišu poreklo novca kompanija koje su dostavile ponude za kupovinu imovine Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), jer smatra da je to način da...

Nastavak na Blic...

Medojević: Šarić dao ponudu za KAP

Izvor: B92, 11.Jan.2014

Podgorica -- Postoji velika verovatnoća da će novac narko-klana Darka Šarića biti opran kupovinom imovine KAP-a, kaže poslanik DF Nebojša Medojević, prenose Vijesti...Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da bi Agencija za nacionalnu bezbednost, Tužilaštvo i Agencija za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.