Saopštenje Promenade: Vandali uključili alarm

Izvor: B92, 06.Jan.2019, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje Promenade: Vandali uključili alarm

Protivpožarni alarm u tržnom centru Promenada u Novom Sadu aktivirao se jer ga je nepoznata osoba "vandalizovala", saopšteno je iz tog tržnog centra.

"Kako bi otklonili bilo kakva dalja nagađanja" iz Smartpoint Adria su u ime Promenade saopštili da je "protivpožarni alarm aktiviran od strane NN lica sa malicioznom namerom".

Odmah nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba, koja je stacionirana u objektu 24/7, u jako kratkom roku je utvrdila da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o lažnoj uzbuni.

Obaveštenje u slučaju požara na razglasu u TC Promenada je dvojezično, na srpskom i engleskom.

Dalje, u saopštenju se pojašnjava da se u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma liftovi i pokretne stepenice automatski zaustavljaju, omogućavajući naravno posetiocima koji se u tom trenutku nalaze u/na njima sigurnu evakuaciju. U pitanju je standardna procedura u slučaju opasnosti.

Alarm se oglasio u celom TC Promenada. Kako se u najkraćem roku ustanovilo da se radi o lažnoj uzbuni nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa. Osoblje bioskopa kao i osoblje TC Promenada, je u svakom trenutku bilo svesno situacije i reagovalo u skladu sa propisima u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma.

Da je Tržni centar Promenada evakuisan sinoć oko 19 sati, nakon što su se aktivirali protivpožarni alarmi, ubrzo su javili mediji. Posetioci bioskopa javili su se agenciji Beta i pitali zašto bioskop nije evakuisan kada i ostatak tržnog centra i šta bi bilo da se zaista dogodio požar.

Promenada je najveći tržni centar u Srbiji i otvoren je 15. novembra prošle godine.

Mediji su izveštavali o brojnim aferama prilikom izgradnje tog tržnog centra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.