Saopštenje Promenade: Vandali uključili PP alarm

Izvor: Mondo, 05.Jan.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje Promenade: Vandali uključili PP alarm

U petak (4.1.2019.) u 19:20 sati NN osoba vandalizovala je jedan od panela protivpožarne zaštite u TC Promenada i aktivirala protivpožarni alarm koji je doveo do određenih spekulacija u medijima i javnosti, saopšteno je iz Promenade.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

"Kako bi otklonili bilo kakva dalja nagađanja" iz Smartpoint Adria su u ime Promenade saopštili da je "protivpožarni alarm aktiviran od strane NN lica sa malicioznom namerom".

Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba, koja je stacionirana u objektu 24/7, u jako kratkom roku je utvrdila da se radi o lažnoj uzbuni.

Obaveštenje u slučaju požara na razglasu u TC Promenada je dvojezično, na srpskom i engleskom.

Dalje, u saopštenju se pojašnjava da se u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma liftovi i pokretne stepenice automatski zaustavljaju, omogućavajući naravno posetiocima koji se u tom trenutku nalaze u/na njima sigurnu evakuaciju. U pitanju je standardna procedura u slučaju opasnosti.

Novi Sad: DRAMA u tržnom centru!

Alarm se oglasio u celom TC Promenada. Kako se u najkraćem roku ustanovilo da se radi o lažnoj uzbuni nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa. Osoblje bioskopa kao i osoblje TC Promenada, je u svakom trenutku bilo svesno situacije i reagovalo u skladu sa propisima u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma.

Drama u Delta sitiju: Lažna dojava o bombi! (FOTO)

Da je Tržni centar Promenada evakuisan sinoć oko 19 sati, nakon što su se aktivirali protivpožarni alarmi, ubrzo su javili mediji. Posetioci bioskopa javili su se agenciji Beta i pitali zašto bioskop nije evakuisan kada i ostatak tržnog centra i šta bi bilo da se zaista dogodio požar.

Promenada je najveći tržni centar u Srbiji i otvoren je 15. novembra prošle godine.

Mediji su izveštavali o brojnim aferama prilikom izgradnje tog tržnog centra.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.