Sa Ciskom o ubrzavanju digitalizacije u Srbiji

Izvor: Blic, 18.Jul.2017, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa "Ciskom" o ubrzavanju digitalizacije u Srbiji

Ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji "Cisko" Majkl Timeni potpisali su u Vašingtonu Memorandum o razumevanju, čiji je cilj otpočinjanje razgovora između Vlade Srbije i te američke kompanije o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije.

Iz pres službe predsednika Srbije saopšteno je da dostizanje ovog programa može predstavljati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, ubrzanjem nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru.

Potpisivanju memoranduma u Vašingtonu prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a cilj memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i koji bi pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija.

Cilj je da se pomogne i jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mlađim građanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvori prostor za izvozno orijentisane mogućnosti zasnovane na znanju, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.