Vučić u Vašingtonu na potpisivanju Memoranduma sa kompanijom Cisko

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Vašingtonu na potpisivanju Memoranduma sa kompanijom Cisko

Memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (CDA).

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Vašingtonu potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i kompanije Cisko (Cisco).

Memorandum su potpisali ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Državama Ðerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisko Majkl Timeni, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (CDA).

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, ističe se u saopštenju.

Cilj ovog memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i koji bi pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mlađim građanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.

Predsednik Vučić danas se sastao i sa mmerički senatorima, koji su istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.