SSSS: Veće plate za brži rast i manje tenzije u društvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS: Veće plate za brži rast i manje tenzije u društvu

Savez samostalnih sindikata Srbije danas je u pismu premijerki Ani Brnabić naveo da bi povećanje zarada svih zaposlenih, za šta su stvorene realne osnove, doprinelo bržem ekonomskom rastu zemlje, ali i smanjenju socijalnih tenzija.

O tome, kako se navodi u pismu, vlada mora da vodi računa kako bi pravedno raspodelila teret reformi i vodila društvo ka prosperitetu koji će osetiti svaki naš građanin.

SSSS ocenjuje da značajni rast plata i u javnom i u realnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sektoru ne bi značio samo bolji standard za radnike, već bi time jasno bila upućena poruka stranim i domaćim poslodavcima da Srbija nije izvor samo jeftine radne snage, nego stručnih i kvalifikovanih ljudi koji, poput evropskih kolega, samo žele da žive od svog rada.

Podseća da je nakon niza godina, konsenzusom svih socijalnih partnera, povećana minimalna zarada, čime su, donekle, zaštićeni najsiromašniji i navodi da je sada potrebno da i svi ostali zaposleni osete rezultate fiskalne konsolidacije i smanjenja budžetskog deficita države.

Sindikat ocenjuje da bi veće penzije i plate za lekare, učitelje, profesore, državne službenike, metalske radnike, neimare, rudare i sve druge, bile dokaz da država brine za svakog svog građanina, a time bi, kažu, bio zaustavljen i odlazak, posebno mladih visokokvalifikovanih stručnjaka, u inostranstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.