SDS: Ukinuti rešenja za porez za 2015.

Izvor: RTS, 03.Jul.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Ukinuti rešenja za porez za 2015.

Socijaldemokratska stranka zatražila je od Ministarstva finansija da ukine sva rešenja o porezu na imovinu za 2015. godinu i da izda nova koja će biti na nivou iz prošle godine.
Predstavnici SDS-a predali su u Ministarstvo finansija taj zahtev, a potpredsednik stranke Nenad Konstantinović rekao je novinarima da građani ne mogu da plaćaju velike poreze u godini kad su smanjene plate i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << penzije, kad se najavljuje poskupljenje struje za 12,5 odsto i uvode nove akcize, prenosi Tanjug.
"Nema nijednog logičnog razloga da porez na imovinu raste, a cene kvadrata imovine padaju. Pokušavamo na ovaj način da zaštitimo građane", rekao je Konstantinović.
On je naveo da je SDS predložila konkretna rešenja koja je moguće sprovesti, ako postoji politička volja u Ministarstvu finansija.
Konstantinović je rekao da kao predsednik Skupštine opštine Savski venac dobija mnogo pisama građana, među kojima je najviše penzionera koji ne mogu da plate visoki porez na imovinu, koji je, kako je naveo, u pojedinim opštinama u Beogradu povećan i do 100 odsto.
On je podsetio da je SDS nedavno podnela Skupštini Srbije predlog izmena Zakona o porezu na imovinu kojim je predviđeno da se taj porez ne plaća na 25 metara kvadratnih po članu domaćinstva.
"Nije luksuz ako u stanu od 70 kvadrata živi četvoročlana porodica", rekao je Konstantinović.
On je poručio da vlast mora da pogleda oko sebe i shvati u kakvom vremenu živimo i kakva je ekonomska situacija i naveo da očekuje da će predlozi SDS biti usvojeni.
Pogledaj vesti o: Nova socijaldemokratska stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDS: Ukinuti rešenja o porezu za 2015

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2015

Socijaldemokratska stranka zatražila je danas od Ministarstva finansija da ukine sva rešenja o porezu na imovinu za 2015. godinu i da izda nova koja će biti na nivou iz prošle godine...Taj zahtev predstavnici SDS predali su danas u Ministarstvo finansija, a potpredsednik stranke Nenad Konstantinović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.