Ruski spektakl Striži sleteo u Batajnicu

Izvor: Mondo, 13.Okt.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski spektakl "Striži" sleteo u Batajnicu

Ruska avio grupa "Striži", koja će nastupiti 16. oktobra na vojnoj paradi u Beogradu, danas je sletela na aerodorm Batajnica.

Foto: screenshot,YouTube

"Sletelo je pet aviona mig - 29" , rečno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

"Striži", avio akrobatska tim vazduhoplovstva Rusije formirana je 6. maja 1991. godine u sastavu 234. Gardijskog vazduhoplovnog Proskurovskog puka.

Ta grupa je sastavljena od najboljih pilota koji lete na avionima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "mig - 29", a smeštena je u vazduhoplovnoj bazi Kubinka, 60 kilometara od Moskve.

Baza Kubinka je poznata kao škola broj jedan pilotske veštine u Rusiji.

Piloti ruske aktrobatske grupe "Striži" predstavili su se ljubiteljima vazduhoplovstva u septembru pre dve godine kada su na međunarodnom aeromitingu "Batajnica 2012" prikazali vrhunsko letačko umeće.

Velika vojna parada zakazana za 16. oktobar, kojoj će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, biće održana u Beogradu, na prostoru između Palate Srbije i dunavskog šetališta.

Pored domaće avijacije, na paradi će učestvovati i čuvena ruska akro-grupa "Striži", poznata po atraktivnim letovima na avionima "mig-29".

Na paradi će učestvovati oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Striži" stigli u Beograd

Izvor: RTS, 13.Okt.2014

Ruska avio-grupa "Striži", koja će nastupiti 16. oktobra na vojnoj paradi u Beogradu, sletela je na aerodrom Batajnica...Pet aviona "mig 29" ruske akro-grupe "Striži" sletelo na aerodrom Batajnica, javlja reporter RTS-a..."Striži" je avio-akrobatski tim vazduhoplovstva Rusije i formiran je 6. maja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.