Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija obučava žene da pilotiraju borbenim avionima

MOSKVA - Djevojke će ove godine prvi put u modernoj istoriji Rusije biti obučavane za pilote, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

One će biti primljene u školu avijacije u Krasnodaru, prenosi TAS.

Šojgu je izjavio da je postoji znatan broj djevojaka koje bi htele da budu vojni piloti i dodao da su dobili stotine njihovih pisama što je rezultiralo time da odluče da puste prvu grupu djevojaka u školu vojne avijacije u Krasnodaru ove godine.

On je rekao da ima 15 djevojaka koje će trenirati za pilote od 1. oktobra
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Rusiji žene uskoro piloti vojnog vazduhoplovstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2017

Žene će uskoro moći da se prijave u vazduhoplovnu školu u Krasnodaru na jugu Rusije gde će moći da postanu piloti ruske vojske, izjavio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu..."Ima mnogo mladih žena koje bi htele da postanu vojni piloti. Dobili smo na stotine pisama i zbog toga smo ove godine...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.