Rukometašice Srbije odigrale meč protiv Republike Srpske

Izvor: Politika, 07.Okt.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Srbije odigrale meč protiv Republike Srpske

BANJALUKA – Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Banjaluci selekciju Republike Srpske sa 42:26.

Utakmica u dvorani Borik, pred oko 1.000 gledalaca, bila je humanitarnog karaktera pošto je 50 odsto prihoda od ulaznica namenjeno za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić, koje boluju od Laforine bolesti.

Najefikasnija na revijalnom susretu bila je reprezentativka Srbije Sanja Radosavljevixh sa devet postignutih golova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Bio je ovo ujedno i prvi seniorski nastup ženske rukometne reprezentacije Republike Srpske, u čijem timu su jedno poluvreme odigrale Andrea Lekić, Sanja Damnjanović i Dragana Cvijić, kao igračice sa tih prostora.

„Ovo je veliki dan za rukomet i istorijska utakmica za srpski narod. Igrati pred ovakvom publikom i biti ovako dočekan nešto je fantastično, rekao je Saša Bošković, selektor nacionalnog tima Srbije, aktuelnog vicešampiona sveta.

Sanja Damnjanović je izjavila da nikad nije igrala u opuštenijoj atmosferi.

„Meni je posebno drago, jer sam igrala za obe reprezentacije. Volela bih da ponovo igram u Banjaluci i da ostanemo malo duže, jer su ovde ljudi divni, kazala je Damnjanovićeva.

Sve reprezentativke i predstavnike saveza u sredu će primiti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao znak podrške rukometu i ovoj saradnji.

Prijateljska utakmica u Banjaluci nastavak je ostvarenja programa specijalne saradnje dva saveza.

Do sada su održane zajedničke sednice najviših organa, zajednički kampovi, utakmice muških seniorskih reprezentacija, a sledeći događaj je turnir za srpskog klupskog prvaka u rukometu sa po dva najbolja tima iz Srbije i Republike Srpske.

Tanjug

objavljeno: 07.10.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rukometni spektakl u Banjaluci

Izvor: RTS, 07.Okt.2014

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskoj utakmici u Banjaluci selekciju Republike Srpske sa 42:26. ..Utakmica u dvorani Borik, pred oko 1.000 gledalaca, bila je humanitarnog karaktera pošto je 50 odsto prihoda od ulaznica namenjeno za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić,...

Nastavak na RTS...

RUKOMET: Egzibicija Srpske i Srbije za istoriju

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Okt.2014, 10:23

Sjajan meč u banjalučkoj dvorani "Borik", pred oko 1.000 gledalaca, odigrale ženske rukometne reprezentacije Republike Srpske i Srbije. Slavila Srbija, ali i Republika Srpska, kojoj je ovo bio prvi, istorijski meč. Ženska seniorska reprezentacija Republike Srpske odigrala je svoju prvu utakmicu...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.