Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rot: Njemačka otvorena za politički progonjene Turke

BERLIN - Njemačka je spremna da pruži utočište novinarima, političarima i naučnicima u Turskoj koji su izloženi "političkom progonu" turskih vlasti poslije pokušaja puča u toj zemlji, rekao je državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Njemačke Mihael Rot.

"Njemačka je kosmopolitska zemlja i otvorena je za sve politički progonjene ljude. Oni mogu da zatraže azil u Njemačkoj", rekao je Rot intervjuu za dnevnik "Velt".

On je rekao da obračun turskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vlasti sa pripadnicima medija, političkim protivnicima i akademicima "nema nikakve veze sa našim shvatanjem evropskih vrijednosti, vladavinom zakona, demokratijom i medijskim slobodama".

Poslije pokušaja puča 15. jula turske vlasti su privele oko 35.000 ljudi, a desetine hiljada osoba je otpušteno iz vojske, policije, pravosuđa, javnog sektora.

Turska je prošle nedjelje uhapsila devet novinara opozicionog lista "Džumhurijet".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Rot: Nemačka otvorena za politički progonjene Turke

Izvor: RTS, 08.Nov.2016

Državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihael Rot kaže da je njegova zemlja spremna da pruži utočište novinarima, političarima i naučnicima u Turskoj koji su izloženi "političkom progonu" turskih vlasti posle pokušaja puča u toj zemlji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.