Rot: Nemačka otvorena za politički progonjene Turke

Izvor: RTS, 08.Nov.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rot: Nemačka otvorena za politički progonjene Turke

Državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihael Rot kaže da je njegova zemlja spremna da pruži utočište novinarima, političarima i naučnicima u Turskoj koji su izloženi "političkom progonu" turskih vlasti posle pokušaja puča u toj zemlji.
"Nemačka je kosmopolitska zemlja i otvorena je za sve politički progonjene ljude. Oni mogu da zatraže azil u Nemačkoj", rekao je Rot intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za dnevnik Velt.
Rot je rekao da obračun turskih vlasti sa pripadnicima medija, političkim protivnicima i akademicima "nema nikakve veze sa našim shvatanjem evropskih vrednosti, vladavinom zakona, demokratijom i medijskim slobodama".
Posle pokušaja puča 15. jula turske vlasti su privele oko 35.000 ljudi, a desetine hiljada osoba je otpušteno iz vojske, policije, pravosuđa, javnog sektora.
Turska je prošle nedelje uhapsila devet novinara opozicionog lista Džumhurijet.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.