Rešićemo slučaj Belivuk

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 09:59

"Rešićemo slučaj Belivuk"

Ministaraka pravde Maja Popović izjavila je danas da je pravosuđe "više nego spremno" da potpuno reši slučaj kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Ona je navela da "tužioci i sudije vrhunski rade svoj posao, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosne službe".

"Mislim da je ova država pokazala jasnu želju da se obračuna sa svim oblicima najtežeg organizovanog kriminala. To je apsolutni prioritet vlasti i mislim da smo pokazali i dokazali da sa tim umemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se borimo", rekla je Popović za Radio televiziju Srbije, dodajući da ne može da otkriva detalje u razrešenju slučaja Belivuk.

Ona je odbacila kritike, koje se mogu čuti u delu javnosti, da nema sudskih predmeta u borbi protiv visoke korupcije.

"Mislim da su te kritike neopravdane. Ono na čemu mi moramo da radimo je jačanje koruptivnih odeljenja. Posebno moramo da jačamo finansijske istrage, obučavati zaposlene za finansijske istrage imajući u vidu da je to neophodno. Suština tih istraga je praćenje novca", istakla je Popović.

Povodom današnjeg javnog slušanja u promeni Ustava u delu o pravosuđu, ona je navela da će ih biti nekoliko i u drugim gradovima posle Beograda. Slušanje se održava danas u Skupštini Srbije.

Popović je rekla da veruje da će to uspeti da se uradi pre sledećih izbora, kao i da odovornost za stanje u pravosuđu snose sve tri grane vlasti - zakonodavna, izvršna i sudska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.