Popović: Isteraćemo do kraja slučaj Belivuk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 10:53

Popović: Isteraćemo do kraja slučaj Belivuk

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da je srpsko pravosuđe "više nego spremno" da slučaj Veljka Belivuka istera do kraja.

Rekla je i da su neosnovane kritike, koje se mogu čuti u delu javnosti, da nema predmeta u borbi protiv visoke korupcije.

"Mislim da su te kritike neopravdane imajući u vidu da su tokom prošle godine posebna koruptivna odeljenja imala preko 2.000 predmeta u radu. U toku prošle godine podignute se 973 optužnice i 673 osuđujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << presude", rekla je ministarka i dodala da mora da se radi na jačanju koruptivnih odeljenja.

Takođe smatra da posebno moraju da jačaju finansijske istrage i da se obučavaju zaposleni za finansijske istrage, jer je suština tih istraga praćenje novca.

Naglasila je i da je Ministarstvo pravde jedan od glavnih nosilaca aktivnosti iz akcionog plana odnosno revidiranog akcionog plana za poglavlje 23.

"Poslednjih mesec dana bio je ogroman iskorak u tom smeru u smislu donošenja raznih odluka, formiranja koordonacionog tela za poglavlje 23, u državnom veću tužilaštva doneta je izmena poslovnika, donet je etički kodeks. Mislim da bi do kraja godine tu mogli da napravimo ozbiljan iskorak", poručila je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.