Real želi osvetu protiv Milana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2009, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real želi osvetu protiv Milana

MILANO - Takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona nastavlja se utakmicama četvrtog kola, a najzanimljivije će biti na San Siru, gde će Milan dočekati Real iz Madrida i pokušati da ostvari drugu uzastopnu pobedu protiv devetostrukog šampiona Evrope.

Fudbaleri Milana i Reala igrali su u prošlom kolu, kada je italijanska ekipa na Santjago Bernabeu pobedila sa 3:2. U centru pažnje biće Brazilac Kaka, koji će prvi put igrati na San Siru, od kada je letos iz Milana prešao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "kraljevski" klub.

Madriđani su u prvenstvu pobedili Hetafe sa 2:0 i tako se donekle iskupili za poraz od trećeligaša Alkorkona u Kupu, dok je Milan pobedio Parmu sa 2:0 golovima Marka Borijela.

"Važna pobeda protiv Hetafea, navijači su nas dočekali zvižducima, a ispratili aplauzima. Preostaje nam da se dobro spremimo za utakmicu sa Milanom. Oni su nam veliki dužnici, idemo na pobedu jer imamo kvalitet, a to ćemo sutra i dokazati", rekao je trener Reala Manuel Pelegrini.

Obe ekipe sakupile su po šest bodova i pobeda bi uvećala šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.

Milan nije poražen u oktobru, ekipa je ostvarila tri pobede i dva nerešena rezultata.

"Osećam da dobro igram, ali znam da mogu još bolje. Jedva čekam utakmicu protiv Reala, ali trener će odlučiti da li ću igrati. Ne smem da se zanosim golovima protiv Parme, već razmišljam o narednim", rekao je napadač Milana Borijelo.

U timu Reala neće biti Portugalca Kristijana Ronalda zbog povrede.

U drugoj utakmici Grupe C Olimpik će u Marseju dočekati Cirih. Ni te dve ekipe nisu bez šansi za visok plasman, pošto su sakupile po tri boda.

U Grupi D lider Čelsi igra na gostovanju protiv Atletiko Madrida i pokušaće da ostvari četvrtu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Ekipa je u prethodnim utakmicama ostvarila pobede sa gol razlikom od 17:0.

U ekipu Karla Anćelotija mogao bi da se vrati napadač Didije Drogba, nakon što je pauzirao tri utakmice zbog suspenzije. On je na subotnjoj utakmici protiv Boltona postigao četvrti gol za Čelsi, svoj deveti u sezoni i pomogao ekipi da se učvrsti na prvom mestu na tabeli.

"Zadovoljni smo što se Didije vraća u tim. To je veliki podsticaj jer je najbolji fudbaler na svetu i u dobroj je formi. Svi su jedva čekali da zaigra u Ligi šampiona.", rekao je fudbaler Čelsija Frenk Lampard.

Međutim, Drogba je na utakmici protiv Boltona povredio nogu i njegov nastup na sutrašnjem meču je neizvestan. Trener Karlo Ančeloti rekao je da će sutra doneti konačnu odluku.

Ako Čelsi pobedi u Madridu, a u drugoj utakmici Porto u Nikoziji pobedi Apoel, engleska i portugalska ekipa će izboriti plasman u drugu fazu takmičenja u Ligi šampiona.

Vicešampion Evrope Mančester junajted dočekuje CSKA iz Moskve u Grupi B i ako pobedi, ekipa Aleksa Fergusona plasiraće se u drugu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

U prošlom kolu Junajted je u Moskvi pobedio golom Antonija Valensije. Trener Mančestera Aleks Ferguson ima mnogo problema sa sastavom tima zbog povreda igrača.

U timu neće biti Rija Ferdinanda zbog povrede leđa, a očekuje se da će odsustvovati sa terena osam nedelja. Takođe, meč će propustiti i srpski reprezentativac Nemanja Vidić zbog povrede članka na nozi, a neće igrati ni napadač Vejn Runi.

Utakmicu će propustiti i Rajan Gigs i Dimitar Berbatov.

CSKA će u Mančesteru igrati sa novim trenerom Leonidom Slutskim. On je prošle nedelje zamenio Huandea Ramosa, koji je posle samo dva meseca otpušten zbog loših rezultata.

U drugoj utakmici Grupe B Bešiktaš će dočekati Volfsburg. U prošlom kolu ekipe su igrale bez golova. Nemački tim je drugi na tabeli sa četiri boda, dok je Bešiktaš poslednji sa jednim bodom.

U Grupi A Bajern Minhen igra protiv Bordoa i potrebna mu je pobeda kako bi ostao u konkurenciji za plasman u drugu fazu. Bordo je prvi sa sedam bodova, dok je Bajern na trećem mestu sa četiri boda.

Makabi će u Haifi dočekati Juventus i pokušati da osvoji prve bodove u Ligi šampiona. "Crno-beli" iz Torina su u prošlom kolu pobedili sa 1:0 i ostvarili prvu pobedu ove sezone u tom takmičenju. Juventus zauzima drugo mesto u grupi sa pet bodova.

Sve utakmice četvrtog kola počinju u 20.45.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.