LŠ: Derbi na San Siru

Izvor: B92, Beta, 02.Nov.2009, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Derbi na San Siru

Utakmicama četvrtog kola u grupama A, B, C i D nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona.

Derbi kola igra se na San Siru gde se sastaju bivši evropski šampioni, Milan i Real Madrid. "Rosoneri" su bili uspešniji pre dve nedelje u prestonici Španije u veoma uzbudljivoj utakmici. Pobedom nad madridskim Atletikom na "Visente Kalderonu", Čelsi bi definitivno osigurao mesto u narednoj fazi elitnog klupskog takmičenja. Sve utakmice počinju u 20.45 časova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Grupa C:

Milan - Real Madrid

Olimpik Marselj - Cirih

Grupa D:

APOEL - Porto

Atletiko Madrid - Čelsi

Grupa C

Kaka (Beta/AP)

Milan – Real Madrid

Dve nedelje posle sjajne utakmice na stadionu Santjago Bernabeu i pobede Milana (3:2), dva rivala igraće na San Siru. Madriđani su proteklog vikenda prekinuli seriju od tri uzastopna poraza (jedan od trećeligaša Alkokrona u Kupu kralja) pobedom nad Hetafeom, dok su „rosoneri" slavili na svom terenu protiv Parme sa 2:0.

„Ovo je dobar trenutak za Milan, ali utakmice kao što je ova uvek su nepredvidive. Imamo dobre rezultate u poslednje vreme, a atmosfera oko ove utakmice je posebna. Uvek je pravi momenat da igrate ovakve utakmice", rekao je trener Milana Leonardo.

„Nisam menjao startnih 11 tokom sezone, ali ne znam šta ću sada uraditi. Odlučiću pred utakmicu. Ovo je veoma važan meč za budućnost oba tima u takmičenju. Moramo da igramo dobro od početka i videćemo da li će stvari ići onako kako smo planirali. Obe ekipe žele prvo mesto u grupi, ali moramo zapamtiti da imamo još dve utakmice ispred sebe", rekao je trener Real Madrida Manuel Pelegrini.

Milan i Real su samo jednom igrali nerešeno (1:1) u sezoni 1988/89 u polufinalu Kupa šampiona. Italijanski tim je u revašu bio ubedljiv sa 5:0.

Olimpik Marselj – Cirih

Cirih je možda poklonio Olimpiku, za sada, jedine bodove u grupi C pre dve nedelje kada je ekipa iz Marselja slavila minimalnim rezultatom, ali švajcarski predstavnik želi osvetu na Velodromu. Oba tima imaju po tri boda i nalaze se na tabeli iza bivših evropskih šampiona.

„Cirih je dobro organizovan tim sa dobrim sportistima i motivisanim igračima. Ekipa je veoma kompaktna, a dokaz za to je pobeda u gostima nad Milanom. Moraćemo da idemo na pobedu kao i pre dve nedelje. Ako pobedimo, to nam daje dobre šanse da budemo bar trećeplasirani pred gostovanje Milanu", rekao je trener Olimika Didije Dešan.

„Istina je da bolje igramo u gostima nego kod kuće, ali to nije prednost kada igrate na Olimpikovom Velodromu. Ako počnemo dobro i ako navijači prebace pritisak na Olimpikove igrače, može da bude interesantno. Na polovini smo grupne faze takmičenja i još uvek imamo dobre šanse zahvaljujući našoj pobedi u Milanu", izjavio je trener Ciriha Bernar Šalande.

Tabela:

1. Milan .............................3 2 0 1 5:4 6

2. Real Madrid .................3 2 0 1 10:5 6

3. Olimpik Marselj ...........3 1 0 2 2:5 3

4. Cirih ...............................3 1 0 2 3:6 3

Grupa D

Fudbaleri Porta (Beta/AP)

APOEL – Porto

Trener Porta Žezualdo Fereira upozorio je svoj tim da mora da poboljša igru ukoliko želi da savlada APOEL u Nikoziji i obezbedi mesto u nokaut fazi Lige šampiona. Portugalski šampion je pre dve nedelje došao do pobede nad kiparskim prvakom na Dragau posle preokreta, bilo je 2:1. Ukoliko Atletiko izgubi od Čelsija, a Porto osvoji sva tri boda na Kipru, Portugalci će se plasirati u narednu fazu takmičenja.

„Radujemo se predstojećoj utakmici. Nadamo se da će to biti još jedno uzbudljivo veče u Ligi šampiona. Već smo videli da je Porto veoma jak i odlučan tim koji igra dobar, napadački fudbal. Stekli smo iskustvo iz prve utakmice i napravićemo neke promene za meč u utorak", rekao je trener APOEL-a Ivan Jovanović.

„Naš cilj je da damo sve od sebe i pobedimo na svim utakmicama. Ovo je drugačiji meč od onog u Portu i tako ćemo mu prići. Moraćemo da igramo još bolje nego u prvom meču ukoliko želimo da pobedimo. APOEL će biti jači kod kuće uz podršku punog stadiona", izjavio je trener Porta Žezualdo Fererira.

Atletiko Madrid – Čelsi

Čelsi je jedan od četiri tima koji za sada imaju maksimalan učinak u grupnoj fazi Lige šampiona. Ekipa Karla Ančelotija ulazi puna samopouzdanja u duel sa Atletikom s obzirom na ubedljivu pobedu pre dve nedelje, ali i proteklog vikenda u Premijer ligi. Madriđani imaju novog trenera, Kikea Sančesa Floresa, koji je rekao da je možda došao kasno u Atletiko da bi napravio značajniji uspeh u Ligi šampiona, ali svakako će ići na pobedu protiv Čelsija.

„Naš cilj je da opstanemo u tri takmičenja u kojima učestvujemo, ali Liga Evrope neće biti neuspeh za nas jer želimo da ostanemo u Evropi i tokom proleća. Nisam imao mnogo vremena da treniram tim tako da sam se više posvetio psihološkom aspektu", izjavio je Sančes Flores.

„Poštujemo Atletiko jer imaju veoma dobre igrače. Aguero je jedan od najvažnijih na svetu. Veoma je mlad, odličan napadač sa dosta kvaliteta. Ovo nije dobar trenutak za njih, ali imaju kvalitete da izađu iz krize. Flores je dobar trener, ima dosta iskustva sa Valensijom i mislim da može da napravi dobar posao sa Atletikom", rekao je trener Čelsija Karlo Ančeloti.

Tabela:

1. Čelsi ........................3 3 0 0 6:0 9

2. Porto ........................3 2 0 1 4:2 6

3. APOEL .....................3 0 1 2 1:3 1

4. Atletiko Madrid ........3 0 1 2 0:6 1

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Prijateljski“ meč na sve ili ništa

Izvor: Danas, 02.Nov.2009

Nakon dve nedelje pauze nastavlja se takmičenje po grupama Lige šampiona, a od večerašnjeg kola takmičenje ulazi u drugu polovinu i to revanš mečevima prošle runde.

Nastavak na Danas...

Grupa C: Kaka se vraća na "San Siro"

Izvor: Sportske.net, 02.Nov.2009

Derbi 4. kola Lige šampiona igra se na "San Siru" gde rezultatski preporođeni Milan dočekuje madridski Real. „Rosoneri“ su posle pobede u Madridu druga ekipa, a Pelegrini nakon bruke u Kupu Kralja strepi za svoje mesto. U drugom meču grupe C Marsej dočekuje na Velodrumu Cirih.

Nastavak na Sportske.net...

LŠ: Real sprema osvetu Milanu, Junajted desetkovan na CSKA

Izvor: Sportal.rs, 03.Nov.2009, 11:58

Takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona nastavlja se danas utakmicama četvrtog kola u grupama A, B, C i D, a najzanimljivije će biti na "San Siru", gde će Milan dočekati Real iz Madrida i pokušati da ostvari drugu uzastopnu pobedu protiv devetostrukog šampiona Evrope.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.