Raspodela pomoći na severu KiM

Izvor: B92, 18.Jan.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspodela pomoći na severu KiM

Kosovska Mitrovica -- Na severu Kosova i Metohije počela je distribucija humanitarne pomoći koju su za najugroženije stanovništvo obezbedili Vlada Srbije i Ruska Federacija.

Dva agregata iz kontingenta ruske pomoći dodeljena su Studentskom i Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U narednih mesec dana u opštinama na severu Kosova biće distribuirano 400 tona pomoći za oko 8.000 socijalno najugroženijih stanovnika.

U Zubinom Potoku i Leposaviću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već je počela distribucija dok bi raspodela korisnicima u severnoj Kosovskoj Mitrovici trebalo da počne za nekoliko dana. Humanitarna pomoć biće dodeljena socijalno ugroženim, interno raseljenim, licima u kolektivnim centrima, porodicama kidnapovanih i nestalih lica, kao i penzionerima čija primanja ne prelaze 15 000 dinara.

Od namirnica pomoć sadrži brašno, šećer, ulje, pirinač, konzerviranu hranu, ali i ćebad i grejalice. Pored toga, pet tona mleka u prahu iz kontingenta pomoći Vlade Republike Srbije biće raspoređeno dečjim ustanovama u četiri opštine na severu Kosova.

Troškove distribucije humanitarne pomoći snosiće organizacija Crvenog krsta Kosova i Metohije i lokalne samouprave sa severa Kosova. Ukupno, pomoć Vlade Republike Srbije i Ruske Federacije čini 50 tona brašna, 84 tone šećera, po 20 tona ulja i pirinča, određen broj konzervi hrane, 16.400 ćebadi, 450 šporeta, šest grejalica i šest agregata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć Srbima na severu KiM

Izvor: RTV Pink, 18.Jan.2012

Počela raspodela humanitarne pomoći na severu Kosova. . . Na severu Kosova i Metohije počela je distribucija humanitarne pomoći koju su za najugroženije stanovništvo obezbedili Vlada Srbije i Ruska federacija, saopštili su danas predstavnici pokrajinskog Crvenog krsta. .

Nastavak na RTV Pink...

Raspodela ruske humanitarne pomoći na severu Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2012

Na severu Kosova danas je počel raspodela ruske humanitarne pomoći koja je nedavno dopremljena, kao i humanitarne pomoći koju je pre nekoliko meseci obezbedila Vlada Srbije...Pomoć Rusije i Vlade Srbije od oko 400 tona namenjena je stanovništvu severa Kosova i sadrži veliku količinu namirnica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pomoć za sever

Izvor: Danas, 18.Jan.2012

Na severu Kosova počela je raspodela ruske humanitarne pomoći, kao i pomoći koju je obezbedila Vlada Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.