Radovanović: U KC u Nišu nema privilegovanih pacijenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovanović: U KC u Nišu nema privilegovanih pacijenata

U Kliničkom centru u Nišu nema pacijenata prvog i drugog reda i epiduralna anestezija se kao procedura pri porođaju primenjuje po svim normativnim aktima, i po pravu i po pravilima struke, izjavio je danas Tanjug direktor Kliničkog centra u Nišu, dr Zoran Radovanović.

Reagujući na izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu dr Bojana Lukića da je epidural privilegija dece lekara, Radovanović je rekao da je šokiran takvom izjavom direktora GAK-a na programu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Niške televizije.

Direktor KC u Nišu ukazao je na to da u čitavoj Srbiji postoji problem nedostatka anesteziologa, koji su obučeni da primenjuju ovu vrstu anestezije prilikom porođaja, i naveo da postoje stanja u kojima epidural nije bezbedan i tu je ključna uloga anesteziologa.

"Mi smo pre godinu dana, nakon što smo otkrili brojne zloupotrebe koje smo sankcionisali, zabranili dolazak anesteziologa na porođaj van njegove smene. Problem se pojavljuje kada pacijentkinja zahteva epidural, a mi nemamo obučenog anesteziloga u smeni", rekao je Radovanović i ponovio da taj problem nije "ekskluzivitet Niša".

Radovanović je rekao da on i menadžment Kliničkog centra vode odlučnu borbu za iskorenjivanje korupcije i nepotizma u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da od toga neće odustati i da će ispitati sve navode izjave dr Bojana Lukića.

"Ukoliko se ispostavi da na klinici za ginekolgiju i akušerstvo postoji klasifikacija pacijenata prema srodničkim vezama sa lekarima, svi koji u tome učestvuju biće sankcionisani", rekao je direktor KC u Nišu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor KC Niš: Nema pacijenata 1. i 2. reda

Izvor: B92, 11.Avg.2015

U Kliničkom centru u Nišu nema pacijenata prvog i drugog reda i epiduralna anestezija se kao procedura pri porođaju primenjuje po svim normativnim aktima...To je rekao direktor Kliničkog centra u Nišu, dr Zoran Radovanović, reagujući na izjavu direktora Ginekološko-akušerske klinike u Nišu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.