Radi se o milionima: Tramp profitirao?

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 19:24

Radi se o milionima: Tramp profitirao?

Tim za predizbornu kampanju bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa saopštio je da je prikupio 7,1 milion dolara otkako se predao u zatvoru u Atlanti.

On je ubrzo pušten uz kauciju.

Kako se navodi, veliki deo sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i hladnjaci za piće sa slikom Trampovog namrgođenog lica dok se predaje u zatvoru, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tramp je prikupio gotovo 20 miliona dolara za tri sedmice od podizanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužnica u slučajevima nereda u Džordžiji i na Kapitolu. Odmah nakon hapšenja u Džordžiji u petak, Tramp je prikupio 4,18 miliona dolara, što je, kako je naveo njegov tim, najveća cifra prikupljena za 24 sata u njegovoj dosadašnjoj kampanji.

Osim što se prodavala roba onlajn, Trampov tim je slao poruke pristalicama da daju sredstva. Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, a optužen je za zaveru u vezi sa pokušajem da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

Tramp se suočava i sa tri druge optužnice dok vodi kampanju za predsedničke izbore 2024. godine. Tramp negira sve optužbe i tvrdi da su slučajevi protiv njega politički motivisani jer on vodi trku za republikansku nominaciju da bi se suprotstavio aktuelnom predsedniku demokrati Džozefu Bajdenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.