Racija u Laktalisu zbog straha od salmonele

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racija u "Laktalisu" zbog straha od salmonele

Francuske vlasti pretražuju pet postrojenja giganta mlečne industrije "Laktalisa", u sklopu istrage povodom neuspelog masovnog povlačenja mlečnih proizvoda za ishranu beba zbog straha od salmonele.

Iz Kancelarije francuskog tužilaštva je saopšteno da je racija sprovedena i u sedištu kompanije u Lavalu na zapadu Francuske i u fabrici u Kraonu, gde su bakterije salmonele otkrivene prošle godine, nakon čega je ta fabrika zatvorena, prenosi agencija AP.

Državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organi i zdravstvene vlasti istražuju postupak masovnog povlačenja Laktalisovih proizvoda, pošto su opozvani mlečni proizvodi ostali dostupni u francuskim bolnicama, apotekama i supermarketima nekoliko nedelja nakon što je naloženo njihovo povlačenje.

Šef Laktalisa kaže da je opozivom pogođeno više od 12 miliona proizvoda u 83 zemlje.

Francuski organi su saopštili da se više od 30 beba razbolelo nakon konzumiranja Laktalisovih proizvoda, ali su se sve oporavile.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Racija u "Laktalisu" zbog salmonele

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2018

Francuske vlasti pretražuju pet postrojenja giganta mlečne industrije "Laktalisa", u sklopu istrage povodom neuspelog masovnog povlačenja mlečnih proizvoda za ishranu beba zbog straha od salmonele...Iz Kancelarije francuskog tužilaštva je saopšteno da je racija sprovedena i u sedištu kompanije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.