RUSI JAVLJAJU: Nemački lovci su nam na granici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 20:41

RUSI JAVLJAJU: Nemački lovci su nam na granici!

Dodaje se da nemački avion nije ušao u vazdušni prostor Rusije, ali da je ruski lovac podignut kako bi sprečio narušavanje državne granice.

Ruski borbeni avion Su-27 danas je ispratio nemački izviđački avion iz vazdušnog prostora iznad Baltičkog mora, nakon što se približio ruskoj granici.

- Posada ruskog borbenog aviona identifikovala je vazdušnu metu u vidu patrolnog aviona nemačke mornarice P-3C Orion - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslova Rusije, prenosi Rojters.

 - Piloti nisu dozvolili da se naruši ruska granica. Nemački avion se okrenuo, nakon čega se Su-27 vratio u bazu - piše u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Napominje se da je posada zadatak izvršila u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska vojska: Naš lovac presreo nemački avion iznad Baltičkog mora

Izvor: Danas, 12.Apr.2023

Ruska vojska saopštila je da je poslala borbeni avion da presretne avion nemačke mornarice koji se približava granici preko Baltičkog mora, prenela je agencija Hina.

Nastavak na Danas...

Rusija:Bez rešavanja pet sistemskih pitanja nema produžetka sporazuma o žitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2023, 13:11

Rusija je potvrdila stav da bez napretka u rešavanju pet sistemskih pitanja ne može biti govora o daljem produženju žitnog sporazuma posle 18. maja, navodi se u danas objavljenom saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.