RAZLIČITE CENE GREJANJA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 05.Nov.2010, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZLIČITE CENE GREJANJA U SRBIJI

ČAČAK - Direktor Javno komunalnog preduzeća "Čačak" Petar Domanović, izjavio je danas da cena grejanja u Čačku neće biti menjana dok ne poskupi gas na srpskom tržištu, a cene grejanja u drugim gradovima Srbije su različite.

"Prednost Čačka je to što se 80 odsto korisnika greje na gas, a ostali na mazut i prvi mogući razgovor o povećanju cene grejanja predviđa se za januar naredne godine", rekao je Domanović na sastanku sa direktorima toplana iz nekoliko gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije.

Mazut je sada skuplji za 41 odsto u odnosu na prošlu godinu, zbog čega su, kažu, mnoge toplane primorane da traže poskupljenje. Trenutna cena grejanja u Užicu je 60,72 dinara, a u Jagodini, gde se 90 odsto korisnika greje na gas 59,10 dinara i u tom gradu cena nije menjana od decembra 2008. godine.

"Toplana" u Užicu zatražila je povećanje cene na 65 dinara, a u Valjevu na čak 72 dinara po kvadratu. Posle poskupljenja grejanja u Beogradu od čak 30 odsto, za isti procenat cenu je podigao i Novi Sad, a u Pirotu je cenovnik korigovan za 10 odsto.

Od 15. novembra grejanje skuplje za 15 odsto plaćaće Kragujevčani, a povećanje je tražila i niška toplana. Direktori toplana prisustvovali su i prezentaciji termovizijskog snimanja terena i toplotne mreže.

Ovakvo snimanje iz vazduha obavlja se već desetak godina unazad u zemljama Evrope i jedini je način da se sa 100 odsto preciznošću uoče i najsitniji kvarovi i prekidi.

Problem svih toplana u Srbiji je dotrajala i podimenzionirana mreža sa velikim energetskim gubicima i, kako smatraju direktori toplana, ovo je jedini način da se oni uoče i otklone.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najjeftinije grejanje na ugalj i drva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2010

NOVI SAD,VRŠAC -..Zbog visoke cene gasa, u ovom trenutku jeftinije je grejati se na ugalj, drva pa čak i struju...Direktor Javno komunalnog preduzeća "Čačak" Petar Domanović, izjavio je danas da cena grejanja u Čačku neće biti menjana dok ne poskupi gas na srpskom tržištu, a cene grejanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.