Prvi obaveštajac Kine od sutra u Srbiji

Izvor: Mondo, 09.Sep.2017, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi obaveštajac Kine od sutra u Srbiji

Jedan od najbližih saradnika kineskog predsednika Si Đinpinga i prvi obaveštajac Kine boraviće tri dana u Srbiji. Evo o čemu će pričati sa državnim vrhom.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Koordinator Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Meng Đijandžu stiže sutra u Beograd, gde će se sastati sa srpskim državnim vrhom, saznaju "Novosti".

Planirano je da se sastane sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslova Nebojšom Stefanovićem. U kineskoj delegaciji biće i Dong Haidžou, zamenik ministra za državnu bezbednost Kine.

"Novosti" pišu da Menga, "kao čoveka velikog bezbednosnog formata, najviše interesuju iskustva Beograda o tome kako Evropska unija gleda na razvijanje kineskih investicija u Srbiji, ali i na sve jači uticaj velikog zmaja u našem regionu".

Politiko: Kina do EU preko "male Srbije"

Kako se navodi, saradnja Srbije sa Kinom, s kojom imamo i Sporazum o strateškom partnerstvu, već duže je u fokusu Brisela i najuticajnijih evropskih zemalja, odakle stalno poručuju da nemaju ništa protiv kineskih ulaganja, ali samo ukoliko su u skladu sa pravilima Evropske unije.

PANIKA: Srbija - kineski klin za prodor u EU

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.