Protojerej Pavlović: Hrast nije svetinja

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protojerej Pavlović: Hrast nije svetinja

"Crkva sa razumevanjem gleda na brižni odnos žitelja naselja Savinac i šire javnosti za hrast koji se nalazi u pomenutom mestu, na projektovanoj i za izgradnju dozvolama odobrenoj trasi auto-puta na deonici Ljig-Preljina, ali hrast nije svetinja", napisao je u svom osvrtu u listu "Politika" protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović.

- Važno je da se u ovom slučaju religiozno odvoji od sujevernog. Hrast ne može biti crkva niti svetac. Hrast se ne može smatrati svetinjom. Svetost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pripada ljudima jer su oni osvećeni Duhom Svetim - poručio je Pavlović koji je ujedno i glavni urednik Televizije Hram.

- Meštani ovog kraja znaju šta za njih predstavlja ovaj hrast. Šteta je što ovo višestoletno stablo nije u evidenciji zakonske zaštite i što kod izrade planske dokumantacije ovog kraja niko nije ukazivao na hrast i njegovu zaštitu - napisao je protojerej.

On je ujedno ukazao i na nebrigu meštana koja je "iskazana i time što hrast već decenijama nema karakter zapisa".

- Radovaće se Zemlja i Nebo ako ovaj auto-put da svoj doprinos poboljšanju životnog standarda i zaustavi dalji pad broja stanovništva u ovom kraju. Meštani Savinca i okoline zajedno sa lokalnom samoupravom i resornim ministarstvima treba da zaštite od daljeg propadanja zgradu osnovne škole i urede unutrašnjost, istorijski važnog hrama brvnare u Takovu - napisao je protojerej-stavrofor Pavlović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protojerej Pavlović: Hrast nije svetinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015

Crkva sa razumevanjem gleda na brižni odnos žitelja naselja Savinac i šire javnosti za hrast koji se nalazi u pomenutom mestu, na projektovanoj i za izgradnju dozvolama odobrenoj trasi auto-puta na deonici Ljig - Preljina, ali Hrast nije svetinja, napisao je u svom osvrtu u listu "Politika" protojerej-stavrofor...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.