Protesti u Vukovaru zbog ćirilice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Vukovaru zbog ćirilice

Na još dve zgrade državnih tela u Vukovaru poslepodne su postavljene table s natpisima na latiničnom i ćirličnom pismu koje čuvaju jake snage bezbednosti, javili su večeras hrvatski mediji. Dvojezične table postavljene su na zgradama Zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje. Lokalni mediji izveštavaju da su ispred tih zgrada jake policijske snage pod punom opremom. U sukobima su povređena četiri policajca, saopštila je policija. Hrvatski predsednik Ivo Josipović poručio je da se mora uložiti dodatni napor kako ne bi bilo nasilja i tenzija, pozvao sve političke aktere da budu na visini zadatka i naglasio da zakon mora biti poštovan. 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Josipović: Zakon se mora poštivati

Izvor: Cafe.ba, 02.Sep.2013

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da je pitanje postavljanja dvojezičnih tabli u Vukovaru osjetljivo, ali da se zakon mora poštivati, a nezadovoljstvo kanalisati.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.