Protesti u Đakovici, Albanci blokirali ulicu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Đakovici, Albanci blokirali ulicu

U Ðakovici se održava protest protiv dolaska raseljenih Ðakovčana povodom slave Uspenja presvete Bogorodice, iako je oko 2.000 Srba izbeglih iz Ðakovice već ranije otkazalo dolazak iz bezbednosnih razloga.

Protestanti nose transparente na kojima piše "Nema tišine bez pravde" i "Krv albanske dece koju je ubila Srbija nije oproštena", a stotinak njih se nalazi u blizini crkve Uspenja presvete Bogorodice, prenosi RTK na srpskom jeziku i dodaje da protest obezbeđuju pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovske policije.

Kako se navodi, nekoliko protestanata je svojim vozilima blokiralo ulicu, a policija uz pomoć šlep službe uklanja vozila.

Srbi su odustali od dolaska uprkos tome što je Hašim Tači, povodom zahteva raseljenih Srba da im se omogućiu bezbedan dolazak u Ðakovicu, obećao da će se angažovati za slobodu kretanja za sve gradane Kosova, ukljucujuci i Srbe, bilo gde na Kosovu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protest kosovskih Albanaca u Đakovici protiv dolaska raseljenih Srba

Izvor: BKTV News, 28.Avg.2018

U Ðakovici se održava protest protiv dolaska raseljenih Ðakovčana povodom slave Uspenja presvete Bogorodice...Inače, iz bezbednosnih razloga oko 2.000 Srba izbeglih iz Ðakovice već ranije je otkazalo dolazak...Protestanti nose transparente na kojima piše "Nema tišine bez pravde" i "Krv albanske...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.