Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti "1 od 5 miliona" širom Srbije: "Napiši pismo predsedniku"

Deveti po redu protest "Jedan od pet miliona" počeo je večeras oko 18 sati kod Platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Protesti se nastavljaju i u ostalim gradovima u Srbiji.

Studenti FPN-a podržali su demonstracije i u 15.30 časova organizovali šetnju od svog fakulteta do "Platoa". Oni zahtevaju ostavku ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, povodom njegove izjave da među onima koji su dali podršku protestima "nema ozbiljnijih imena". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Na početku protesta čita se njihovo pismo.

Na "Platou" večeras govore profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Marija Bogdanović, umetnik Marko Šelić Marčelo i predstavnica Udruženja malinara Slađana Stanković.

Nakon govora, okupljeni će krenuti ka Predsedništvu, zatim do zgrade RTS-a, a šetnja će se završiti kod "Politike".

Dokle pogled doseže.#1od5miliona pic.twitter.com/qRy3ORuO38— Biljana Lukić (@BiljanaLuki) 02. фебруар 2019.

Studenti stizu na Plato.

pic.twitter.com/exDNHaKM6b— Ivan Krstić Krcko (@krckoLE) 02. фебруар 2019.

Podršku građanima koji protestuju uputili su do sada i nastavnici i profesori Filozofskog fakulteta, FPN-a, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Union, Fakulteta dramskih umetnosti, Ekonomskog i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

NA AUTOKOMANDI,STUDENTI VICU VUCICU LOPOVE!

Studenti jasno i glasno,Vucicu lopove!#1od5milliona #PočeloJe pic.twitter.com/N0xzsuwsvW— Marko Dragoslavic(Operativac iz Zemuna) (@tamodaleko) 02. фебруар 2019.

Takođe, više od 400 umetnika i stručnih saradnika u kulturi potpisalo je peticiju podrške građanskim protestima koji se dešavaju u Srbiji, kao i više od 200 advokata.

Za danas, i za sve buduće proteste, organizatori protesta su spremili akciju pisanja pisma  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa razlozima zašto šetaju. Oni pozivaju sve učesnike šetnje da napišu svoje razloge za nezadovoljstvo i ostave ih ispred zgrade Predsedništva.

Vučiću i dalje nije jasno zašto smo na ulici?

Objasnimo mu.

Napiši mu zašto si i ti #1od5miliona.

Pisma mu isporučujemo na njegovu adresu: ispred Predsedništva, u subotu.

Vidimo se na Platou.#počeloJe pic.twitter.com/5iZuDMQDTE— #1od5miliona (@STOPkrvavim) 01. фебруар 2019.

Nekoliko desetina ljudi okupilo se večeras u centru Sombora.

Ravangrad uživo. #1od5miliona #počeloJe #Sombor pic.twitter.com/bdW90aYk6K— Rajko Bošković (@rajko_87) 02. фебруар 2019.

Slično je i u Jagodini.

#1od5miliona Jagodina pic.twitter.com/Qcft7bgxsT— Gagana (@Gagana67353362) 02. фебруар 2019.

U Kragujevcu je u toku peti po redu protest "1 od 5 miliona".

Крагујевац #1od5miliona #1од5милиона @NarodnaKG @izglave @PoceloJe_KG @SavezZaSRB @STOPkrvavim @StrankaNarodna @jeremic_vuk #Србија #Крагујевац #Kragujevac #Srbija pic.twitter.com/eYIkYxDJdH— Небојша Весовић (@nebojsavesovic) 02. фебруар 2019.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protesti "1 od 5 miliona" širom Srbije: "Napiši pismo predsedniku" (FOTO, VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2019

Deveti po redu protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu, završen je večeras ispred zgrade lista "Politika". Protesti su održani i u ostalim gradovima u Srbiji...Studenti FPN-a podržali su demonstracije i u 15.30 časova organizovali šetnju od svog fakulteta do "Platoa". Oni zahtevaju ostavku ministra...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.