Protest u Kolašinu: Narod olovkom da presudi VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 23:02

Protest u Kolašinu: "Narod olovkom da presudi" VIDEO/FOTO

Demokratska Crna Gora organizovala je skup "Odbranimo narodnu volju" u Kolašinu.

Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne izbore, poručio je sa skupa lider Demokrata Aleksa Bečić ističući da narod olovkom treba da presudi.

"Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti... Najveći pobednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima. Izdaja se nikada nije praštala i ne sme se oprostiti. Ponosan sam što sa običan čovek među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vama. Nećemo stati, mi smo ustali jer ne smemo odustati. Odbranićemo narodno volju i pobedićemo. Nudimo im narodni sud. Da narod olokvom presudi. Spremni smo odmah da odemo na taj sud. Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne", rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Poručio je i da će Crna Gora ići putem zajedništva, sloge, ujedinjenja. Okupljanja, rekao je on, treba da budu mirna i dostojanstvena, ali energična i uporna.

On je okupljene nazvao slobodnim ljudima dodajući da se Crne Gora budi.

"Ima li veće bruke i sramote nego izdati i prevariti sopstveni narod? Ima li veće bruke nego nestati iz sopstvene reči i pogaziti je? Večeras ovde vidim članove i simpatizere drugih političkih partija, koji su 30. avgusta glasali za promene. Oni žele da poruče onima koji se ovih dana pripremaju na političku izdaju da slučajno ne krenu tim putem. Narod Crne Gore neće dozvoliti predaju i izdaju", kazao je Martinović.

Protest u Kolašinu, kako su kazale Demokrate, "nastavak je veličanstvnog skupa u Podogorici", koji je održan 9. februara. Nakon obraćanja Bečića i Martinovića, okupljeni su krenuli u šetnju kolašinskim ulicama.

Demokatska Crna Gora za nedelju je najavila protest u Pljevljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.