Protest tekstilnih radnika u Nišu, oko 600 njih ostaje bez posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 16:08

Protest tekstilnih radnika u Nišu, oko 600 njih ostaje bez posla

Više od stotinu tekstilnih radnika koji su u poslednjih desetak dana dobili otkaze, protestovali su ispred kapija kompanije "Olimpias grup" u Nišu. Tri kooperanta ove kompanije - "Tehnostiro", "Nora Serbia" i "Tessil group", pokrenule su postupak likvidacije zbog čega će na tržište rada otići oko 600 radnika.

Radnici su sa protesta poslali poruku državnom rukovodstvu Srbije, sa molbom da im pomogne i omogući da nastave da rade, kao što su, kako navode, radili tokom vanrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanja.

Sa druge strane menadžment kompanije "Olimpias Srb" iz Niša potvrdio je da je pokrenut postupak likvidacije tri pomenute firme a kao razlog za gašenje u saopštenju se pored ostalog navodi da je "situacija na tržištu kritična" i da je "vanredna situacija sa pandemijom virusa KOVID19 rezultirala gotovo totalnim usporavanjem potrošnje tekstilnih proizvoda na globalnom nivou, a pogotovo na referentnim tržištima Olimpias Srb, čiji je jedini kupac gotovih proizvoda Beneton grupa."

Podsetimo, Beneton je kupio i privatizovao najpoznatiju tekstilnu nišku fabriku Niteks, 2011. godine. Nakon pet godina poslovanja, 2016. godine ova poznata italijanska tekstilna kuća posao je prepustila kompaniji Olimpias koja i danas radi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.