Protest Crne Gore

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Crne Gore

Vlada u Podgorici ocenila da strategija Vlade Srbije o odnosu prema srpskoj dijaspori u regionu predstavlja direktno mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

Vlada Crne Gore ocenila je da je strategija Vlade Srbije o odnosu prema srpskoj dijaspori u regionu direktno mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore i u potpunoj suprotnosti sa temeljnim principima dobrosusedskih odnosa.

"Izražavajući oštar protest zbog ovakvog oblika mešanja u unutrašnje stvari jedne suverene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nezavisne države, Vlada Crne Gore je zadužila ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija da, u najkraćem roku, prenese ambasadoru Srbije u Crnoj Gori zvaničan stav Vlade po ovom pitanju", saopšteno je posle sednice vlade.

Ocenjeno je i da je cilj strategije Vlade Srbije o jačanju odnosa matične države i Srba promena ustavnog poretka Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija se meša u stvari CG"

Izvor: B92, 10.Mar.2011

Podgorica -- Vlada Crne Gore ocenila je da je strategija Vlade Srbije o odnosu prema srpskoj dijaspori u regionu "direktno mešanje" u unutrašnje stvari Crne Gore...Vlada susedne zemlje je naglasila da je to mešanje u "potpunoj suprotnosti sa temeljnim principima dobrosusedskih odnosa"...Ocenjeno je...

Nastavak na B92...

„Srbija se meša u stvari Crne Gore“

Izvor: Danas, 11.Mar.2011, 00:58

Vlada Crne Gore ocenila je da je strategija Vlade Srbije o odnosu prema srpskoj dijaspori u regionu „direktno mešanje“ u unutrašnje stvari Crne Gore, preneli su sinoć elektronski mediji.

Nastavak na Danas...

"Srbija se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2011

Vlada Crne Gore ocenila je da je strategija Vlade Srbije o odnosu prema srpskoj dijaspori u regionu "direktno mešanje" u unutrašnje stvari Crne Gore i u "potpunoj suprotnosti sa temeljnim principima dobrosusedskih odnosa"...Poklanjajući posebnu pažnju pitanjima regionalne saradnje, kao jednom od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.