Protest 1 od 5 miliona završen kod zgrade RTS - a lepljenjem plakata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "1 od 5 miliona" završen kod zgrade RTS - a lepljenjem plakata

U Beogradu je danas održan još jedan protest "1 od 5 miliona" koji je završen kod RTS lepljenjem plakata sa porukom podrške uzbunjivačima i paljenjem baklji.

Posle okupljanja na platou ispred Filozofskog fakultata učesnici protesta krenuli su u štenju Vasinom, Kralja Milana, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra i Takovskom do zgrade RTS.

Među okupljenima su bili i predstavnici Saveza za Srbiju, Borko Stefanović, Marko Bastać, Vuk jeremić i Nebojša Zelenović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ispred RTS organizatori su kritkovali direktora javnog servisa Dragana Bujoševića jer, kako su naveli, RTS i danas ćuti kao što je ćutao 90-tih godina prošlog veka.

Pozvali su uzbunjivače da ukazuju na kriminal i korupciju, a građane u bojkot institucija i, kako su rekli, lažnih izbora.

Na početku protesta kod Filozofskog fakulteta učesnicima, od kojih su neki nosi maske skrećući tako pažnju na i to što je Beograd ovih dana bio jedan od najzagađenijih gradova u Evropi, obratili su se studentkinja Valentina Reković i Milan Dulanović.

Dulanović, koga su predstavili kao uzbunjivača, a koji je kao policajac bio u Potočarima kada je napadnut predsednik Aleksandar Vučić i kome se sudi zbog odavanja službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom Vučićeve posete 2015. godine, poručio je uzbunjivačima svima koji imaju znanja o kriminalnim aktivnosti da se uzbune.

Reković je pročitala pismo podrške Aleksandru Obradoviću iz Krušika koje će mu, kako je najavila, biti predato u ponedeljak.

U šetnji su protestanti zastali kod zgrade Predsedništva u Kralja Milana i kod zgrade Priovredne omoer Srbije u Resavskoj ulici, a posle završetka prosteta pozvali su učesnike da prođu kroz Pionirski park u znak podrške ratnim veteranima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.