Pronadjena crna kutija kubanskog aviona

Izvor: Beta, 19.Maj.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronadjena crna kutija kubanskog aviona

Istražitelji su pronašli jednu crnu kutiju kubanskog aviona koji se srušio ubrzo po poletanju iz Havane, rekao je danas kubanski ministar saobraćaja Adel Iskjerdo.Crna kutija je "u dobrom stanju" i u posedu je istražitelja, rekao je Iskjerdo i dodao da bi druga trebalo da pronadjena u narednim satima.Crne kutije bi trebalo brzo da daju prve informacije o uzrocima pada aviona Boing 737-200 u kome je poginulo 110 ljudi, dok je troje teško povredjeno i u kritičnom je stanju.Posle nesreće, najveće na Kubi posle tri decenije, predsednik Migel Dijas-Kanel je proglasio istragu i dva dana žalosti.Meksički direktorat za civilnu avijaciju je poslao specijalistički tim da pomogne kubanskim vlastima u rasvetljavanju nesreće, dok je kompanija Boing poslala tehničare koji treba da odgovore na eventualne potrebe vlasti u Havani.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađena crna kutija srušenog aviona na Kubi

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2018, 08:44

Nakon smrti više od 100 osoba u avionskoj nesreći koja se dogodila na Kubi pronađena je jedna od dve crne kutije, koja se nalazi u dobrom stanju...Ministar saobraćaja Adel Yzquierdo je, nakon najveće avionske nesreće u poslednjih 30 godina u ovoj zemlji, izrazio nadu da će uskoro biti pronađena...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.