Probni  testovi za velike i male maturante

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 15:37

Probni testovi za velike i male maturante

Osnovne i srednje škole u Srbiji, nakon pauze zbog epidemije i vanrednog stanja, ponovo su otvorile vrata za učenike. Prema preporukama Ministarstva prosvete, delimičnim i ograničenim povratkom u školu obuhvaćeni su đaci završnih razreda, mali i veliki maturanti.
Po unapred dogovorenom rasporedu, osmaci su na smenu preuzimali kombinovani i probni test iz srpskog jezika koji će prema uputstvima razrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << starešina rešavati kod kuće, a vratiti sutra, kada u školi polažu probni test iz matematike. Proveru pred završni ispit koji ih očekuje 17., 18. i 19.juna.

Za Pavla Savića,učenika 8.razreda, ovaj test podrazumeva veći stepen odgovornosti. Njegova vršnjakinja Višnja Simić kaže da je spremna i kao odličnu ocenjuje onlajn nastavu. 
Jelena Ivanović, direktorka OŠ "Nada Popović" u Kruševcu ukazuje na promenu - ne polaže se više u salama i holovima,već u učionicama sa devetoro učenika.Zbog velikog broja učenika, u toj školi polagaće se u 18 učionica.
Šansu da odgovaraju za veću zaključnu ocenu imaće i mali i veliki maturanti.
Uz sve mere bezbednosti, maturske ispite prvi će polagati gimnazijalci, a do 12.juna i maturanti srednjih stručnih škola, u nešto drugačijim uslovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako izgleda druga proba mature

Izvor: RTS, 01.Jun.2020

Posle dva i po meseca učenici su se vratili u škole, ali na kratko. Prvi su mali maturanti. Dobili su dva probna testa - iz maternjeg jezika i kombinovani koje će raditi kod kuće, a sutra ih vraćaju u školu i radiće test iz matematike. Za ostale učenike ova nedelja je prilika da poprave...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.