Priznavanje granica poželjno za ulazak u EU

Izvor: Beta, 23.Jun.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznavanje granica poželjno za ulazak u EU

BEOGRAD, 23. juna 2011. (Beta) - Zamenik nemačkog ministra odbrane Kristijan Šmit izjavio je u četvrtak u Beogradu da je po medjunarodnom pravu poželjno priznavanje granica susednih zemalja, ali da to nije uslov za ulazak u Evropsku uniju.

"Poželjno je da se, što se tiče medjunarodnog prava, priznaju granice susednih zemalja, ali to svakako nije uslov za ulazak u EU. Dalji koraci ne zavise od toga šta će biti za 10-15 godina. Sada se bavimo konkretnim stvarima", rekao je Šmit novinarima.

Na pitanje da li će Srbija bez rešenog pitanja granica i bez priznavanja Kosova postati članica EU, Šmit je na konferenciji za novinare u ambasadi Nemačke u Beogradu rekao da granice treba da budu regulisane i da se do njihove promene ne može doći nasiljem.

"Kada se pragmatično prihvati realnost, onda se Srbija može dobro razvijati u EU, u okviru koji je dat", istakao je Šmit, navodeći da je i Nemačka tokom prošlog veka naučila da prihvati realnost.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka ne traži od Srbije da prizna Kosovo nego da "prizna realnost"

Izvor: Blic, 23.Jun.2011

Kristijan Šmit, državni sekretar u nemačkom ministarstvu odbrane, izjavio je danas u Beogradu da "priznanje Kosova" nije uslov da Srbija uđe u EU, već je potrebno da "prihvati realnost" i pronađe "pragmatična rešenja" koja su važna za život građana...- Sposobnost Srbije da bude član EU ne...

Nastavak na Blic...

Šmit: Priznavanje granica nije uslov za EU, ali je poželjno

Izvor: EMportal, 23.Jun.2011

Zamenik nemačkog ministra odbrane Kristijan Šmit izjavio je danas u Beogradu da je po međunarodnom pravu poželjno priznavanje granica susednih zemalja ali da to nije uslov za ulazak u Evropsku uniju (EU).

Nastavak na EMportal...

Šmit: Priznavanje granica susednih zemalja je poželjno ali nije uslov

Izvor: Beta Video, 23.Jun.2011

BEOGRAD - Zamenik nemačkog ministra odbrane Kristijan Šmit: Priznavanje granica susednih zemalja je poželjno ali nije uslov (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Berlin: Poželjno, ali ne i obavezno

Izvor: B92, 23.Jun.2011

Beograd -- Zamenik nemačkog ministra odbrane Kristijan Šmit izjavio da je priznavanje granica susednih zemalja poželjno, ali da to nije uslov za ulazak EU...Tweet.."Dalji koraci ne zavise od toga šta će biti za 10-15 godina. Sada se bavimo konkretnim stvarima", rekao je Šmit novinarima u Beogradu...Na...

Nastavak na B92...

Šmit: Priznavanje granica nije uslov za Srbiju, ali je poželjno

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2011

BEOGRAD - Zamjenik njemačkog ministra odbrane Kristijan Šmit (Christian Schmidt) izjavio je danas u Beogradu da je po međunarodnom pravu poželjno priznavanje granica susjednih zemalja ali da to nije uslov za ulazak u Evropsku uniju (EU).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Cvetković: EU nije priznala Kosovo, ne mora ni Srbija

Izvor: S media, 24.Jun.2011, 01:06

Priznavanje Kosova ne može da bude uslov za ulazak u Evropsku uniju, izjavio premijer Mirko Cvetković. EU unija nije priznala Kosovo, pa ne mora ni Srbija. ..Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da priznanje nezavisnoti Kosova i Metohije nije i ne može biti uslov evropskih integracija Srbije...File:...

Nastavak na S media...

KOSOVO NIJE USLOV ZA EU!

Izvor: Kurir, 24.Jun.2011

BEOGRAD - Priznavanje Kosova nije uslov za ulazak Srbije u EU! Ovo je poruka koju su juče preneli zamenik ministra odbrane Nemačke Kristijan Šmit i zamenik ministra finansija Hartmut Košik...BEOGRAD - Priznavanje Kosova nije uslov za ulazak Srbije u EU!..Ovo je poruka koju su juče preneli zamenik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.