Privedeni zbog pretnji autorki Insajdera

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni zbog pretnji autorki "Insajdera"

Policija je privela sedam osoba, od kojih su tri maloletne, zbog sumnje da su pretili autorki "Insajdera" Brankici Stanković.

Ministar policije Ivica Dačić je precizirao da je beogradska policija u saradnji sa policijom iz Novog Sada, Pančeva, Sremske Mitrovice i Kraljeva privela Vladimira Samardžića (25), iz Novog Sada, Mlađena Bogdanovića (26) iz Pančeva, Petra Bažalca (18) iz Vrnjačke Banje, Stefana Hadži Antonovića (22) iz Beograda, zatim D.B. (16), R.M. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (17) i A.D. (15).

Novinarka Brankica Stanković dobila je policijsko obezbeđenje posle pretnji smrću.

Autorka "Insajdera" Brankica Stanković, uprkos brojnim pretnjama koje su pristigle, nastavlja rad na serijalu.

"Jedna od poslednjih pretećih poruka koja je stigla jeste da odaberem kovčeg. Ali, nastavljam da radim. I to najnormalnije. Ne plašim se. Ali prvi put od kada radim serijal imam policijsko obezbeđenje. Strašno je to da u Srbiji, u 2009. novinari svoj posao rade pod policijskim obezbeđenjem", rekla je za "Blic" autorka "Insajdera".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je od najviših državnih i pravosudnih funkcionera i uprava Fudbalskog saveza Srbije i klubova Crvena zvezda, Partizan i Rad da preduzmu sve mere kako bi zaštitili Brankicu Stanković i tim "Insajdera".

NUNS je podsetio nadležne da su protagonisti nasilja u više navrata dokazali da ne prezaju ni od najbrutalnijeg obračuna sa neistomišljenicima što je dovelo i do zvaničnog zahteva za zabranu najagresivnijih tzv. navijačkih grupa.
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.